Noże Rock zostały wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, co zapewnia nożom długą żywotność. 24 cm stal damasceńska KasumiW rezultacie nóż Kasumi nadaje się do restauracji. Rękojeść jest idealna dla profesjonalnego szefa kuchni – dobrze leży w dłoni, a laminowane opakowanie pakkawood zapewnia doskonały chwyt w każdych warunkach. Ponadto odpowiednio wyważony nóż, minimalizuje obciążenie nadgarstka. Dlatego ostrze jest odpowiednie do kuchni komercyjnej.

Nóż szefa kuchni WMF Yari znajdzie wszechstronne zastosowanie w kuchni. Mogą z powodzeniem zastąpić kilka innych rodzajów noży. Nadają się do krojenia, siekania, szatkowania, obierania czy miażdżenia. Poradzą sobie z każdym rodzajem produktu, zarówno delikatnymi świeżymi ziołami, jak i twardym mięsem lub warzywami. Metodę ostrzenia noża kuchennego należy również dopasować względem twardości noża Gyuto. Produkty o twardości poniżej fifty nine HRC bez problemu mogą być ostrzone za pomocą domowej ostrzałki kółkowej.

Wybierz nóż Santoku, Deba czy Nakiri w zależności od wymaganej wydajności cięcia. Wielbiciele grillowanych mięs powinni mieć w swojej kuchni noże do steków, które doskonale radzą sobie z pieczonym, grillowanym lub smażonym mięsem. Te japońskie noże pozwalają błyskawicznie szatkować warzywa i owoce oraz kroić i porcjować mięso i ryby.

Wówczas Gessler prowadziła firmę cateringową w Madrycie, a następnie skupiła się na przygotowaniach dań na przyjęcia wydawane dla hiszpańskich dygnitarzy i członków dworu królewskiego. Dostrzegła go również ekspertka kulinarna Clara María de A’Mesua, dzięki której Gessler poprowadziła autorskie warsztaty w Królewskiej Hiszpańskiej Akademii Gastronomicznej. Chociaż mogłoby się wydawać, żetasaksprawdza się wyłącznie do przygotowania mięsa, współcześnie dostępne na rynku egzemplarze umożliwiają również przygotowanie innych specjałów! Co więcej, można znaleźć także klasyczny tasak azjatycki, który oprócz przeznaczenia właśnie do mięsa, sprawdza się również nawet do warzyw, owoców, czy ziół!

Należy do linii trwałych i skutecznych noży kuchennych łączących w sobie zaawansowaną technologię z najwyższej klasy estetyką. Wyjątkowo ostry japoński rdzeń do cięcia AUS8 ma twardość 58 i ma doskonałą wydajność i wysoką ostrość, zdolny do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców. YOUSUNLONG wprowadził na rynek najnowszą serię czarnych ostrzy, która jest wykonana z nieodblaskowej powłoki azotku tytanu. Posiada delikatny „wzór młotka” wykonany ręcznie, aby zwiększyć efekt nieprzywierający.